Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Ξυλούρης - Του Κύκλου Τα Γυρίσματα.wmv


2 σχόλια:

 1. Αγαπητή συνάδελφε, συγχαρητήρια για το πλούσιο υλικό που προσφέρει ο ιστότοπός σου. Για την Κρητική λογοτεχνία, αν σε ενδιαφέρει, ανάρτησε και το σχετικό video που έχω κατασκευάσει όταν δίδασκα στο Γυμνάσιο: http://users.ach.sch.gr/pchaloul/kreta.wmv
  μέγεθος 59 ΜΒ (Βίντεο παρουσίασης των κυριότερων στοιχείων της λογοτεχνικής παραγωγής, δημοτικής και λόγιας, της κρητικής λογοτεχνίας στα χρόνια της ακμής (Κρητική Αναγέννηση), μέχρι το 1669.

  Με εικόνες, τραγούδια (ακριτικά, ριζίτικα, μελοποιημένα αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο και την Ερωφίλη), απόσπασμα από ελληνική ταινία με παρουσίαση των μαντινάδων και αναφορά στον ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο δίνονται με ευχάριστο και εύληπτο τρόπο τα κυριότερα γραμματολογικά στοιχεία που αφορούν την περίοδο αυτή της λογοτεχνίας. Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο τίτλοι τονίζουν και επαναλαμβάνουν τα κυριότερα από τα παραπάνω στοιχεία. Διάρκεια 15.00΄) Παναγιώτης Χαλούλος, http://users.sch.gr/pchaloul/ (pchaloul@sch.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ πολύ.Εξαιρετικό το υλικό σας.Θα το αναρτήσω με την πρώτη ευκαιρία ώστε να το χρησιμοποιήσω σε μελλοντικές διδασκαλίες μου.

   Διαγραφή